Press

Barnens Hinderbana – Pressmeddelande

Barnens Hinderbana besöker nya städer 2018

Över 30 000 barn har de senaste två åren sprungit Barnens Hinderbana och tagit sig genom gatloppet, förbi alla de kända TV-profilerna. Under 2018 besöker Barnens Hinderbana totalt tio olika städer, flera av dem för första gången.

– Vi vill att alla barn i Sverige ska få chansen att träffa och utmana oss, säger Peter Bláha, en av de kända TV-profilerna. Därför besöker vi under 2018 sex städer i Sverige som vi aldrig varit i tidigare vilket känns extra kul. Dessutom kommer vi till Oslo, eftersom vi har hört att barnen där också tittat på oss och gillar utmaningar.

Precis som tidigare år är alla 16 aktuella TV-profiler från den nya säsongen med. Ett urval är på plats vid varje evenemang för att träffa barnen och utmana dem i gatloppet.

– Barnens Hinderbana är bland det absolut roligaste jag gjort, säger Roddy Benjaminson, en annan av TV-profilerna. Blicken och minen på barnen som ska springa gatloppet lever man på länge. Vissa är överladdade och andra är försiktiga så att man får lyfta upp dem och hjälpa dem igenom. Det är ren glädje när de lyckas!

2017 samlade Barnens Hinderbana in hela 335 240 kronor till Barncancerfonden. Under 2018 stöttar evenemanget BRIS, i samarbete med Volkswagen. Den som bokar startplats kan nu välja ”Mitt barn springer för BRIS”, och skänker då 25 kronor till organisationen. Dessutom dubblar vår huvudsponsor Volkswagen allt, så varje gång någon skänker 25 kronor så gör Volkswagen det också! Målet är att tillsammans samla in 250 000 kronor till BRIS. På hemsidan kan man löpande och live hur mycket pengar som har samlats in.

 – Det känns självklart att vi ska samla in pengar även under 2018, säger Peter Bláha. BRIS gör ett viktigt jobb för barn som behöver stöd så det passar oss perfekt. Det känns extra bra att Volkswagen väljer att dubbla allt vi samlar in och vi hoppas att många bidrar så vi överträffar vårt mål.

Nytt för i år är att även barn som fyller sex år får vara med, så att alla barn mellan sex och fjorton år kan delta. Till 2018 har hinderbanan en ny sträckning med flera nya hinder och det kommer att vara den roligaste banan hittills. Och självklart avslutas det hela med ett gatlopp, där barnen får möjlighet att kämpa mot TV-profilerna. På tävlingsområdet finns det även ett aktivitetsområde för alla åldrar och barnen kommer att kunna köpa T-shirts med sin favoritprofil och få i sig något att äta och dricka.

Fakta om Barnens Hinderbana:

Orterna som Barnens Hinderbana besöker 2018:

 • Karlskrona, lördag 5 maj (Ny)
 • Kristianstad, söndag 13 maj (Ny)
 • Oslo, lördag 9 juni (Ny)
 • Växjö, lördag 16 juni (Ny)
 • Göteborg, lördag 14 juli
 • Vänersborg, lördag 21 juli (Ny)
 • Motala, lördag 4 augusti (Ny)
 • Stockholm, lördag 11 augusti
 • Södertälje, lördag 18 augusti
 • Falun, lördag 25 augusti (Ny)
 • Luleå, lördag 1 september (Ny)

Ålder: 6-14 år

Deltagaravgift: 340 kronor

I priset ingår en startplats, armband, diplom och autografer.

Anmälan till tävlingen och mer information finns på: http://www.barnenshinderbana.se/


Bildmaterial

1_thumb 2_thumb
pressbild1_thumb pressbild2_thumb pressbild3_thumb pressbild5_thumb pressbild5_thumb pressbild6_thumb
pressbild1_thumb pressbild2_thumb pressbild3_thumb pressbild5_thumb pressbild5_thumb pressbild6_thumb
pressbild1_thumb pressbild2_thumb pressbild3_thumb

 

Press kontakt

Peter Bláha
0733-707773
info@barnenshinderbana.se

Gå tillbaka