Press

Barnens Hinderbana – Pressmeddelande

Barnens Hinderbana fick årets hederspris på Fitnessfestivalen 2018.

Över 40 000 barn i 35 olika städer har de senaste tre åren sprungit Barnens Hinderbana och tagit sig genom gatloppet, förbi alla de kända TV-profilerna. Under 2019 åker Barnens Hinderbana på turné igen.

– Att vi har kunnat aktivera 40 000 barn de senaste tre åren känns helt fantastiskt. Vi älskar att göra Barnens Hinderbana och träffa alla underbara barn, därför åker vi självklart på turné igen, säger Peter Bláha, en av de kända TV-profilerna. Under 2019 genomför vi 5 stora lopp och besöker Malmö, Göteborg, Stockholm, Åkersberga och Västerås.

Precis som tidigare år är alla 16 aktuella TV-profiler från den senaste säsongen med. Ett urval dem är på plats vid varje evenemang för att träffa barnen och utmana dem i gatloppet. Förutom gatloppet får barnen springa en 1,5 km låg, utmanade och rolig hinderbana där de får pröva sin styrka och smidighet. Dessutom har vi tagit farm flera nya hinder inför 2019.

– Barnens Hinderbana är bland det absolut roligaste jag gjort, säger Roddy Benjaminson, en annan av TV-profilerna. Blicken och minen på barnen som ska springa gatloppet lever man på länge. Vissa är överladdade och andra är försiktiga så att man får lyfta upp dem och hjälpa dem igenom. Det är ren glädje när de lyckas!

Sedan 2016 har vi totalt samlat in över 500 000 kronor till välgörande ändamål som kommer barn till gagn. Under 2019 går insamlingen till Barndiabetesfonden. Sverige har världens näst högsta frekvens av diabetes hos barn, insjuknandet i typ 1 diabetes har stigit till över 900 barn om året i Sverige. Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar.

Den som bokar startplats kan välja att skänka 40 kr som går oavkortat till Barndiabetesfonden. På hemsidan kan man löpande och live hur mycket pengar som har samlats in.

 – Det känns självklart att vi ska fortsätta samla in pengar till organisationer som hjäper barn, säger Peter Bláha. Barn och ungdomar med diabetes måste ta flera dagliga insulininjektioner, äta regelbundet med reglering av mängd och innehåll, utföra fysisk aktivitet helst dagligen. Det känns helt rätt att hjälpa dessa barn med denna insamling och samtidigt aktivera fler barn för att minska antalet barn som får diabetes i framtiden.

Till 2019 har hinderbanan en ny sträckning med flera nya hinder men självklart avslutas det hela med ett gatlopp, där barnen får möjlighet att kämpa mot TV-profilerna. På tävlingsområdet finns det även ett aktivitetsområde för alla åldrar och barnen kommer att kunna köpa T-shirts med sin favoritprofil och få i sig något att äta och dricka.

Alla barn som fyller 6 år under 2019 får vara med. Som äldst får man vara 14 år för att delta.

Fakta om Barnens Hinderbana:

Orterna som Barnens Hinderbana besöker 2019:

  • Göteborg, söndag 12 maj
  • Malmö, söndag 26 maj
  • Stockholm – Åkersberga, lördag 15 juni
  • Västerås, söndag 11 augusti
  • Stockholm – Stora Mossen, söndag 8 september

Ålder: 6-14 år

Deltagaravgift: 340 kronor

I priset ingår en startplats, armband, diplom och autografer.

Anmälan till tävlingen och mer information finns på: https://www.barnenshinderbana.se/


Bildmaterial

1_thumb 2_thumb
pressbild1_thumb pressbild2_thumb pressbild3_thumb pressbild5_thumb pressbild5_thumb pressbild6_thumb
pressbild1_thumb pressbild2_thumb pressbild3_thumb pressbild5_thumb pressbild5_thumb pressbild6_thumb
pressbild1_thumb pressbild2_thumb pressbild3_thumb

 

Press kontakt

Peter Bláha
0733-707773
info@barnenshinderbana.se

Gå tillbaka